خانه مهارت زندگی در حال حاضر تنها مجموعهای است که بصورت تخصصی روی مهارت زندگی متمرکز شده و طرح درس ویژه هر گروه سنی را توسط اساتید، فارغالتحصیلان و دانشجویان رشته روانشناسی بر اساس منابع روز دنیا تدوین مینماید.

ویژگیهای منحصر به فرد خانه مهارت زندگی
ارتباط با معتبرترین دانشگاههای ایران
ارتباط با دانشگاههای مطرح داخلی از ویژگیهای خانه مهارت زندگی می باشد. این مجموعه طی تفاهم نامه ای با دانشگاه شهید بهشتی به منظور در اختیار داشتن جدیدترین متون علمی و روشهای نوین تدریس و بهره مندی از حضور اساتید و دانشجویان تراز اول، در زمینه تولید محتوا و تدریس همکاری می کند.
ارتباط با معتبرترین دانشگاههای جهان
در کنار همکاری با دانشگاه های مطرح ایران، خانه مهارت زندگی با دانشگاه مطرح «ایالتی میشیگان» طی تفاهم نامه ای همکاری دو طرفه دارد. به طوری که در راستای دغدغه مشترک مان تحقیقات، مقالات و محتوای علمی خود را به طور اختصاصی به اشتراک میگذارد. همچنین محتوای ترجمه شده از طرف ما برای دانشگاه ارسال و ارشیو میگردد.
بهره بردن از هیئت علمی
تشکیل هیئت علمی خانه مهارت زندگی به ریاست جناب آقای دکتر محمد علی مظاهری، رئیس دانشکدهی روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی نشان دهنده اعتقاد ما به تولید محتوای علمی و آموزش به شیوه علمی و کاربردی است.
آموزش تجربه محور
همه انسانها فعالیت را دوست دارند! دوست دارند گشت و گذار کنند، احساس کنند، با افراد جدید ملاقات کنند و تجربیات جدید داشته باشند. این اصول یادگیری فعال و اکتشافی است. اگر از روشهای گوناگونی جهت آموزش مهارتها استفاده شود افراد یادگیرندههای فعالتر و مشتاقتری خواهند بود. به تعبیر دیگر این شعار ماست: (یادگرفتن بوسیله انجام دادن)
در یادگیری فعال هدف تنها کسب علم و دانش نیست بلکه با درگیر کردن مخاطب در یادگیری، این علم به مهارت تبدیل خواهد شد که همواره میتوانند از این مهارت و توانمندی استفاده کند. سه قدم مهم در یادگیری فعال: انجام دادن، تامل کردن و بکار بردن مفاهیم یاد گرفته شده میباشد.
در فرآیند یادگیری چندین مرحله وجود دارد که در برنامههای خانه مهارت زندگی مهارت آموزان با توجه به سبک یادگیری فعال و اکتشافی به مرحله آخر آن میرسند.
خواندن
فراگیران تقریبا ۱۰ درصد چیزی را که میخوانند را به یاد خواهند داشت. استفاده از کاربرگها و تصاویر و جداول در طرح درسها ما را به این هدف میرساند.
شنیدن
فراگیران تقریبا ۲۰ درصد چیزی را که میشنوند را به یاد خواهند داشت. فعالیتهایی که مدرس به تنهایی صحبت میکند در حد کم در طرح درسها موجود است.
دیدن
فراگیران تقریبا ۳۰ درصد چیزی را که میبینند را به یاد خواهند داشت. نمایشگاهها، پوسترها و تصاویر فاکتور مهمی در یادگیری هستند که این امر در کلاسها رعایت میشود.
دیدن و شنیدن
وقتی که فراگیران مطالب جدیدی را میبینند و میشنوند، تقریبا ۵۰ درصدش را به یاد خواهند داشت. دیدن نمایش، دیدن فیلم و شرکت در تورهای بازدید حضوری برای برخی مهارتها ،همه راههایی هستند که در آن، اعضا میبینند و میشنوند. به طور کلی این روشها، روشهای محبوبی برای آموزش هستند.
گفتن
فراگیران تقریبا ۷۰ درصد چیزی را که خودشان توضیح میدهند، به یاد خواهند داشت. وقتی جوانها خود بخشی فعال از پروسه یادگیری شوند، میزان یادگیری آنها به شدت افزایش خواهد یافت. گفتگوهای گروهی و تجربههای قضاوت، دو راه مهم هستند که با آنها اعضا میتوانند افکارشان را بیان کنند.
گفتن و انجام دادن
وقتی فراگیران به صورت فعال در “گفتن” و “انجام دادن” دخیل باشند، آنها ۹۰ درصد مطالب را به یاد خواهند داشت. بیشتر افراد با “انجام دادن” بهترین یادگیری را خواهند داشت. در دورههای خانه مهارت زندگی این امکان فراهم شده که اعضا بتوانند چیزی که یادگرفتند را تمرین و کنکاش کنند.
پایش مستمر مخاطبان
هر فرد در کلاسهای گروهی ما اهمیت ویژهای دارد و از ابتدای حضور او در دوره علاوه بر گزارش کلاسی و توجه به روند شرکت او در فعالیتها، یک پرونده نیز برای او تشکیل میشود که مدرسین روانشناس ما ابعاد فردی و اجتماعی مهارت آموز را تحت نظر دارند و در هر فعالیت با توجه به این اطلاعات و ابعاد، بستر رشد فردی آن مهارت آموز را فراهم میکنند. (اطلاعات بیشتر درباره پروفایل رشد) همچنین دورهها به گونهای طراحی شده که هر فرد علاوه بر رشد در گروه، در حیطه نقاط قوت و ضعف فردی خود نیز هر جلسه رشد کند.
مرجع محتوای تولید شده در حوزه مهارتهای زندگی
ما تلاش میکنیم خانه مهارت زندگی را محلی برای تجمیع محتوای علمی در زمینه مهارتهای زندگی و همچنین گرد هم امدن و هم افزایی علمی علاقهمندان به این حوزه سازیم.
تجمیع محتوای علمی تولید شده
گزیده مقالات:
گروه محتوای خانه مهارت زندگی همواره در جستجوی جدیدترین و معتبرترین مقالات فارسی و انگلیسی برای تولید محتوای علمی هستند و تلاش میکنند تا این منابع را با دیگر علاقه مندان به اشتراک بگدارند. (مشاهده بخش گزیده مقالات دانشنامه)
کتب:
در خانه مهارت زندگی تلاش میکنیم که کتابهای معتبرمنتشر شده در زمینه مهارتهای زندگی را گردآوری کرده و اطلاعات کلی و خلاصهای از این کتابها را در اختیار علاقه مندان قرار دهیم.(مشاهده بخش کتابخانه دانشنامه)
فیلمها:
ایجاد بانک محتوای صوتی و تصویری برای آموزش و یادگیری مهارتهای زندگی از دیگر اهداف خانه مهارت زندگی است. ما تلاش میکنیم فیلمها، پادگستها، انیمیشن و هرآنچه محتوای صوتی و تصویری معتبر در این زمینه هست را جمع آوری کرده و در اختیار علاقهمندان قرار دهیم.
ارتباط میان متخصصین و علاقه مندان
خانه مهارت زندگی میتواند محیط مناسبی برای جمع شدن همه افرادی باشد که دغدغه آموزش و یادگیری مهارتهای زندگی را دارند. دانشجویان، روانشناسان، محققین و مراکز روانشناسی که علاقهمند به تحقیق و مطالعه در این زمینه هستند، مدرسانی که علاقهمند به همافزایی علمی بوده یا سوالاتی در زمینه تدریس مهارتهای زندگی دارند، میتوانند خانه مهارت را محیط امن و بستر شکوفایی در این زمینه بدانند.(میخواهم با خانه مهارت زندگی همراه شوم.)