یکی از موثر­ترین و مهم‌ترین منابع سازمان، نیروی انسانی آن است که اگر توانا باشد می تواند سازمان را پویا و منابع متنوع و فراوانی را برای سازمان خود فراهم نماید.

با توجه به سرعت بالای تغییرات و رشد تکنولوژی، راهکار اصلی برای افزایش و یا حتی حفظ کارآمدی و اثربخشی در سازمان، «آموزش منابع انسانی» است. خانه‌ی مهارت زندگی در این راستا آماده‌ی خدمت رسانی به شما می‌باشد.

سازمانها

چرا آموزش منابع انسانی؟

آموزش همیشه به عنوان وسیله‌­ای مطمئن در جهت بهبود کیفیت عملکرد و حل مشکلات مدیریتی در نظر گرفته می‌شود و فقدان آن نیز یکی از مسائل اساسی و حاد هر سازمان را تشکیل می‌دهد که باعث رکود سازمان است. آموزش یک وظیفه اساسی در سازمان­ها و یک فرآیند مداوم و همیشگی است. کارکنان در هر سطحی اعم از مشاغل ساده یا مشاغل پیچیده (مدیریت یا رده­‌های پایین­تر) محتاج آموزش، یادگیری و کسب دانش و مهارت­‌های جدید هستند و باید همواره برای بهتر انجام دادن کار خود از هرنوع که باشد، روش­ها و اطلاعات جدیدی کسب نمایند.  علاوه بر آن، هر وقت شغل کارکنان تغییر پیدا کند، لازم است تا مهارت­های مورد نیاز شغل مربوطه، به فرد به بهترین شکل آموزش و انتقال داده شود تا خللی در کیفیت انجام کار ایجاد نشود.   

فرهنگ؛ الگوهای رفتاری و ارزشی مشترک میان گروهی است که در یک محیط اجتماعی یکسان زندگی می‌کنند.

از طرفی سازمان‌ها نیز، که از مهم‌ترین گروه‌های تشکیل دهنده‌ی جامعه هستند، دارای این الگوهای رفتاری مشترک در بین کارکنان و افراد خود هستند، که به آن “فرهنگ سازمانی” گفته می‌شود.
بنابراین فرهنگ یک سازمان به صورت مستقیم وابسته به شخصیت تک تک افراد آن سازمان است که با توسعه‌ی مهارت‌های فردی اعضای یک سازمان، می‌توان فرهنگ سازمانی آن را بهبود داد. این فرهنگ سازمانی است که یک سازمان را از دیگری متمایز می‌سازد و موجب سبقت از سایر رقبا می شود.

مزایای آموزش منابع انسانی

بهبود کیفیت ارتباطات درون‌ سازمانی

معمولاً واحدهای مختلف درون یک سازمان، فرهنگ‌‌های متفاوتی دارند. با یادگیری مهارت‌های زندگی همچون ارتباط موثر، همدلی و… می‌توان کیفیت روابط درون سازمانی را افزایش و تنش و تعارض درون گروهی را کاهش داد.

تقویت مهارت مذاکره

یکی از گام‌های مهم در تقویت مهارت مذاکره، آشنایی با مهارت‌های زندگی و توجه به تفاوت‌های فردی است.
قرار نیست یک ترفند مذاکره در همه‌ نوع شرکت یا با همه‌ی اقوام، پاسخ مشابهی دریافت کند و این نکته‌ای است که پس از‌ آشنایی با فرهنگ و تفاوت‌های فردی، به خوبی می‌شناسیم و درک می‌کنیم.

بهبود شرایط خانوادگی کارمندان و پرسنل

یکی از نقاطی که مستقیما با مهارت‌های زندگی بهبود می‌یابد، رشد توانایی‌ تعامل با خانواده است. با رشد این توانمندی‌ها، کارمندان شما زندگی سالم‌تر، دغدغه کمتر و تمرکز بیشتری خواهند داشت، که این امر به نوبه خود باعث پیشرفت و بهبود عملکرد کاری آنان خواهد شد.

بهبود رفتار مدیران

بسیاری از مدیران، به دلیل نداشتن مهارت‌های فردی از جمله اعتماد به نفس، در برخورد با کارمندان خود بعضا دچار نوعی اختلال رفتار یا نگرانی و اضطراب می‌شوند، که نتیجه‌ی آن برخوردهای نامناسب، تصمیم‌های نامناسب و بروز مشکلات کاری است. بنابراین کسب مهارت‌های زندگی برای مدیران سازمان، باعث بهبود تعامل موثر مدیران با کارمندان خود خواهد شد.

روحیه‌ی انتقاد پذیری

افزایش روحیه‌ی انتقادپذیری در مدیران سازمان موجب شنیده‌شدن نظرات و پیشنهادهای ارزشمند کارمندان می‌شود.

بهبود کیفیت ارتباطات برون سازمان

 با یادگیری مهارت‌های زندگی، افراد و واحدهای سازمان با کیفیت بهتری می‌توانند با دیگر سازمان‌ها و مجموعه‌ها  ارتباط برقرار کنند. ارتباطی موثر، سودمند، پایدار و حرفه‌ای …

جلوگیری از فساد سازمانی

بسیاری از فسادهایی که در سازمان‌ها رخ می‌دهد، جدای از مشکلات ساختاری و نظارتی، ریشه در عدم توانمندی افراد در مهارت‌های اجتماعی و فردی دارد. برای مثال، بسیاری از خطاها و فسادهای سازمانی در پی کمبود اعتماد به نفس در کارمندان یا عدم رضایت از شرایط شغلی رخ می‌دهد، که این امر با کسب مهارت‌های زندگی قابل اصلاح و بهبود می‌باشد. 

مشارکت بیشتر کارمندان و جرات‌مندی در بیان نظرات

گاهی اوقات نظراتی بسیار باارزش، به دلیل ترس فرد از نامناسب بودن ایده، بیان نمی‌شوند. کارمندان با تمرین مهارت‌های زندگی می‌آموزند انتقادات و ایده‌های خود را به صورت سازنده بیان کنند. به این معنا که برای بیان ایده‌ها، نظرات یا انتقادات خود کسب جرات می‌کنند و از بیان انتقادات مخرب و از روی عصبانیت دوری می‌کنند.
کارمندان هم‌چنین می‌آموزند با همکاران‌شان، همراهی و همفکری کنند و در مسائل کلان سازمانی هم‌دغدغه شوند.

تفکر نقادانه

افزایش دقت کارمندان، پرسنل و مدیران در مورد مسائل سازمان از نتایچ آن است. به عنوان مثال این که افراد سازمان هر چیزی را نپذیرند و اهل دقت باشند موجب میشود که شایعات در سازمان  جایی نداشته باشد.

روحیه‌ی ارزشمندی در پرسنل

رضایت شغلی، دلسوزی جمعی، دقت در کار، عدم کم‌کاری، تعهد، صداقت و … از نتایج آن است.