4 من

4 من

سوالات متداول

داوطلبی

سوالات متداول

360 درجه

سوالات متداول

تدریس

سوالات متداول

تربیت مدرس

تربیت مدرس

سوالات متداول

محتوای دوره آموزشی

سوالات متداول

فرزند پروری

سوالات متداول

همکاری

سوالات متداول

راه‌های ارتباطی

سوالات متداول

چرا افراد را به انجام کار داوطلبانه تشویق می‌کنیم؟

کارهای داوطلبانه در جهان طیف گسترده‌ای را در بر می­‌گیرند؛ از معرفی جاذبه‌های شهر به گردشگران گرفته تا مشاوره به نوجوانان برای انتخاب شغل و کمک به نابینایان و  نگهداری از سالمندان و...، اما کارهای داوطلبانه در ایران و تبلیغاتی که در فضای مجازی در راستای فعالیت داوطلبانه صورت می‌گیرد عموماً به کمک مالی به افراد بی‌بضاعت و موسسات خیریه محدود می‌شود.

بنابراین لازم است که تعریف کاملی از کارهای داوطلبانه در کشور ترویج شود، تا مردم دریابند کارهای داوطلبانه عام‌المنفعه منحصر به کمک‌های مادی نمی­‌شوند. بلکه افراد می‌توانند حسب علایق و تجربیاتشان در انجام مجموعه‌­ای از کارهای متنوع سودمند برای شهر و کشور خود، همکاری و مشارکت نمایند و در کنار آن قدمی در مسیر رشد خود نیز بردارند.

هر فرد سلیقه، علاقه و توانایی‌های خاص خود را دارد. به همین دلیل جهت جذب حداکثری داوطلبان، لازم است به افراد داوطلب طیف متنوعی از کارهای داوطلبانه پیشنهاد شود تا هر شخص حسب علاقه و محدودیت‌هایش بتواند گزینه مطلوب خود را انتخاب کند. به همین علت اغلب فعالیت‌ها در این موسسه توسط داوطلب‌ها انجام می‌شود، تا هم هرکدام از ما از فواید کار داوطلبانه بهره‌مند شویم و هم بتوانیم دست ‌در ‌دست هم به رشد کشورمان کمک کنیم.

تاثیر کار داوطلبانه در جامعه چیست؟

یک معلم بازنشسته شاید حقوق قابل‌توجهی نداشته باشد که به خیریه‌­ها اختصاص بدهد؛ در حالی‌که هم دارای تجربه است و هم وقت آزاد دارد. چنین شخصی شاید دیگر توان 6 ساعت تدریس روزانه را نداشته باشد اما می‌تواند روزانه یک ساعت برای دانش‌آموزان، کلاس رفع اشکال برگزار کند. در این کار فقط دانش‌آموزان نیستند که منتفع می­شوند، بلکه معلم بازنشسته هم سود می‌برد . انتفاع او در آن است که به لحاظ روحی شاد شده و می­فهمد هنوز می‌تواند برای جامعه­‌اش سودمند باشد. به همین ترتیب افراد زیادی از طبقات و اقشار مختلف جامعه می­توان یافت که بتوانند ساعاتی را در روز یا هفته به کارهای داوطلبانه بپردازند.

انجام کار داوطلبانه، تاثیرات مثبت بسیاری  برسلامت جسمی و روانی ما دارد. مهارت‌های جدیدی یاد می­گیریم، دوستان جدیدی پیدا می‌کنیم، زندگی‌مان پرشورتر و معنادارتر می­شود، احساس می‌کنیم مسئولیت اجتماعی خودمان را انجام داده‌ایم و برای جامعه‌مان مفید هستیم. همه این موارد در مجموع باعث می­شود، افراد داوطلب از وضعیت جسمی و روحی بهتری نسبت به افرادی که کار داوطلبانه انجام نمی­دهند، برخوردار شوند. به همین علت در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، شهروندان تشویق می­‌شوند تا هرچه بیشتر در امور داوطلبانه مشارکت کنند.

روند فعالیت گروه‌های داوطلبی خانه مهارت زندگی

هر گروه توسط یک سرپرست رهبری می‌شود. پروژه‌های داوطلبی، برحسب علاقه و مدت زمانی که هر داوطلب می‌تواند به کار داوطلبانه اختصاص دهد، به افراد محول می‌شود. در تمام مراحل پروژه، سرپرست در دسترس خواهد بود تا با تایید، نقد و همفکری با داوطلب او را راهنمایی کند.

برای هم‌مسیر شدن و همدلی بین گروه‌ها، هر سرپرست گزارش کاری گروه خود را برای دیگر سرپرست‌های خانه‌مهارت به صورت هفتگی ارائه می‌دهد، تا در کنار هم از تاثیر هر گروه بر پیش بردن اهداف در راستای دغدغه‌‌هایمان مطلع شویم.

اگر شما هم علاقه‌مند هستید تا در این مسیر همراه ما باشید، می‌توانید با تکمیل فرم داوطلبی، عضوی از مجموعه ما شوید.

چقدر باید وقت بگذاریم؟

زمانی که شما برای کار داوطلبی می‌گذارید کاملا به تمایل خودتون برمیگرده. ما در خانه مهارت زندگی کوانتوم‌هایی تعریف کردیم. به این معنی که هر یک کوانتوم، کمترین واحد زمانی برای انجام کار داوطلبانه است. در هر گروه از گروه‌های خانه مهارت حداقل کوانتوم‌ها متفاوت هست. مثلا در گروه محتوا حداقل سه ساعت و یا در گروه گرافیک حداقل دو ساعت در نظر گرفته شده. شما می‌تونید حداقل یک کوانتوم را بردارید و یا بیشتر.

آیا امکان فعالیت غیرحضوری و از راه دور وجود دارد؟

بله، حتما...فعالیت در بعضی از گروه‌ها میتونه بصورت غیرحضوری باشه. در این زمینه میتونید با سرپرست منابع انسانی صحبت کنید و اطلاعات بیشتری بگیرید.

برای داوطلبی حتما باید رشته‌ی روان شناسی یا رشته‌های مرتبط رو خونده باشیم؟

خیر. در خانه مهارت زندگی گروه‌های مختلفی برای انجام کار داوطلبانه وجود داره مثل ترجمه، گرافیک، رسانه، تدارکات و … که برای فعالیت در این گروه‌ها نیاز به تخصص در هیچ زمینه‌ای نیست و صرف علاقه و انگیزه برای یادگیری و تعهد به انجام کار کافی است.

البته برای فعالیت در گروه محتوا و تدریس، حتما داوطلبان باید دانشجو یا فارق التحصیل در رشته روانشناسی یا رشته‌های مرتبط باشند.

چطوری در خانه مهارت زندگی داوطلب بشوم؟

شما میتوانید از طریق سایت، فرم داوطلبی را برای ما ارسال کنید. لینک درخواست در پایین این صفحه قرار دارد.

من دانشجو/ فارغ التحصیل روانشناسی هستم ولی دوره مهارت‌های زندگی را نگذرانده‌ام. آیا امکان تدریس در خانه مهارت زندگی را دارم؟

خیر. شما حتما باید دوره مهارت‌های زندگی را در یک موسسه معتبر گذرانده باشید.

من تحصیلات دانشگاهی روانشناسی ندارم ولی دوره مهارت‌های زندگی را بخاطر علاقه شخصی گذرانده‌ام. ایا امکان تدریس در خانه مهارت زندگی را دارم؟

خیر. مدرسین خانه مهارت زندگی حتما باید تحصیلات آکادمیک در زمینه روانشناسی یا رشته‌های مرتبط داشته باشند.

من سابقه تدریس ندارم. ایا امکان تدریس در خانه مهارت زندگی را دارم؟

بله، در صورتیکه شورای مدرسین در ایونت گزینش مدرس توانایی شما در انتقال مفاهیم را تایید کنند، شما می‌توانید طبق روند انتخاب مدرسین، از مدرسین خانه مهارت زندگی باشید.

من در شهری غیر از تهران ساکن هستم. ایا امکان تدریس در شهر خودم را دارم؟

از برنامه‌های خانه مهارت زندگی، برگزاری کلاسهای مهارت زندگی در همه استان‌های ایران است. در صورت فراهم شدن شرایط برگزاری کلاس در آن شهر و تایید صلاحیت شما برای تدریس، از شما به عنوان مدرس خانه مهارت زندگی برای تدریس دوره‌ها دعوت خواهد شد.

برای تدریس مهارت‌های زندگی، طرح درسها را طبق صلاحدید خودمان تدریس می‌کنیم؟

خیر، طرح درس‌های خانه مهارت زندگی در اختیار شما قرار خواهد گرفت و طبق قرارداد شما موظف به اجرای همان طرح درس هستید.

آیا به مدرسین حق التدریس پرداخت می‌شود؟

بله. حق التدریس طبق قرارداد در پایان دوره پرداخت می‌شود.

آیا امکان خرید محتوای دوره بصورت فایل صوتی، تصویری یا جزوه آموزشی وجود دارد؟

خیر، چون کلاس بصورت فعالیت محور است، جزوه‌ای در اختیار شما قرار نخواهد گرفت. البته کاربرگ‌های کلاسی بعد از پایان جلسه پیش شما خواهد ماند.

محتوای دوره‌های آموزشی را چه کسانی تدوین می‌کنند؟

محتوای آموزشی در خانه مهارت زندگی توسط روانشناسان (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) طبق فرایند تولید محتوای آموزشی، تدوین شده و هیئت علمی خانه مهارت زندگی بر روند تولید محتوا و محتوای تدوین شده نهایی نظارت دارند.

برای آشنایی بیشتر با روند تولید محتوا این قسمت را مطالعه کنید.

سوالات متداول درباره همکاری با خانه مهارت زندگی

امکان همکاری با خانه مهارت زندگی وجود دارد؟

بله، ما در زمانهایی که به همکار نیاز داریم، در سایت جابینجا آگهی گذاشته و متقاضیان را برای مصاحبه دعوت میکنیم.

در خانه مهارت بیشتر به چه نیروهایی نیاز دارید؟

نیروهای متخصص در زمینه روانشناسی برای تولید محتوای آموزشی و طراحی بازی و فعالیت، همچنین نیروهای مارکتینگ برای جذب مدارس، سازمانها و ... از نیازهای همیشگی خانه مهارت هستند که  همکاری بصورت پروژه‌ای با این عزیران امکان‌پذیر است.

سوالات متداول درباره راه‌های ارتباطی

جای پارک ماشین درب موسسه وجود دارد؟

بله، در اغلب مواقع در خیابان شهرآرا جای پارک پیدا می‌کنید.

مسیر خانه مهارت تاکسی‌‌خور هست؟

بله، شما می‌توانید از سمت گیشا یا ستارخان با تاکسی به خانه مهارت برسید.

مسیر مترو برای دسترسی به خانه مهارت چطور است؟

شما می‌توانید در ایستگاه مترو شادمان پیاده شده و تاکسی‌های بیمارستان رسول اکرم را سوار شوید تا درب موسسه برسید.