از فعالیت‌های اصلی خانه مهارت زندگی، تولید محتوای علمی بر اساس علم روز دنیا است. فرآیند تولید محتوا در خانه مهارت زندگی شامل ترجمه، مطالعه و تدوین طرح درس می‌شود.

گروه ترجمه

ما بر این باوریم که اگرچه استفاده از متون موجود فارسی یا محتوای ترجمه شده در زمینه مهارت‌های زندگی بسیار ارزشمند است، ولی برای هم‌قدم شدن با علم روز دنیا و آشنایی با روش‌های نوین تدریس مهارت‌ها، باید به جدیدترین مقالات و کتب تالیفی در دنیا دسترسی داشته باشیم.

مقالات و کتب عموما از طریق معرفی اساتید دانشگاه‌های معتبر خارجی از جمله دانشگاه ایالتی میشیگان که با آن‌ها در ارتباط هستیم، تهیه شده و توسط این گروه برای استفاده در تدوین طرح درس‌ها ترجمه می‌شود.

 

گروه محتوا

گروه محتوا با استفاده از منابع علمی موجود و محتوای ترجمه شده در گروه ترجمه، فرآیند تولید محتوا را زیر نظر سرپرست مربوطه بر اساس روند از پیش تعیین شده، جلو می‌ برند.
  1. ابتدا سرپرست گروه محتوا، مهارت مورد نظر را انتخاب کرده و از کارشناسان ارشد و داوطلبان درخواست می‌کند تا کتاب‌ها و مقالات مرتبط را بررسی کرده و عناوین اصلی مرتبط با مهارت‌ها را استخراج کنند و به این ترتیب بانک محتوا تشکیل می‌شود.
  2. در مرحله بعد به پیشنهاد سرپرست گروه محتوا و نظارت و تایید هیئت علمی، عناوین مورد نظر برگزیده می‌شود.
  3. حاصل مرحلۀ قبل تدوین برنامۀ درسی می‌­باشد: هدف، مخاطبین دوره، عناوین اصلی، ابزار­های مورد نیاز، انتظارات ما در پایان دوره و … .
  4. سپس با توجه به برنامه درسی تایید شده، روند تدوین طرح درس آغاز می‌شود. طرح درس­‌ها جلسه به جلسه به صورت مجزا برای هر گروه سنی تدوین می‌شود. فعالیت‌­ها و بازی‌­ها برای آموزش، طراحی و متناسب‌سازی می‌­گردند و نسخه نهایی توسط سرپرست ارائه می‌شود. این کار باعث می‌­شود تا طرح درسِ هر کلاس نسبت به کلاس قبلی به­‌روز­تر باشد و از تکرار جلوگیری شود.
  5. در انتها محتوای تولید شده، توسط هیئت علمی خانه مهارت زندگی مجددا بررسی شده و تذکرات و ملاحظات هیئت علمی بر آن‌ها اعمال خواهد­شد.
  6. یکی از نقاط قوت خانه مهارت زندگی در آن است که با وجود قوی بودن طرح درس‌­ها، باز هم در انتخاب مدرسین، دقت بالایی به­‌خرج داده می‌شود تا بهترین مدرسین برای آموزش برگزیده شوند.