هر فرد برای طی مسیر رشد خود در زندگی، نیازمند شناخت خود، انتخاب مسیر، برنامهریزی، اقدام مستمر و اصلاح است. خانه مهارت زندگی از طریق ابزارهای ذیل در مسیر رشد شخصی افراد همراه میشود.
پروفایل رشد
- در ابتدا مصاحبه اولیه کوتاهی با والدین انجام میشود تا سابقه رشدی کودک و تعاملات او با والدین و دیگران به دست آید.
- در بخش بعدی، پروفایل خلق و خوی کودک، علایق، نقاط قوت و ضعف و… مورد توجه قرار میگیرند تا علاوه بر موضوع مهارت، مدرس اقدامات لازم برای رشد کودک را مدنظر قرار دهد.
- شناختی که از پروفایل هر فراگیر به دست میآید به مدرسین کمک میکند تا فعالیتها و کارهای گروهی هر دوره را در جهت رشد همه افراد کلاس سازماندهی کنند. همچنین این دادهها مانند چراغی به مدرسان کمک میکند تا مسیر مهارتآموزی را برای فراگیر برنامهریزی کنند.
اگر چه کلاسهای خانه مهارت زندگی به صورت گروهی برگزار میشود اما هر فرد در این گروه از اهمیت ویژهای برخوردار است و روند رشد او از ابتدای دوره تا انتهای دوره رصد میشود. از آنجا که مدرسین خانه مهارت از فارغالتحصیلان رشته روانشناسی هستند، از همان جلسه اول، باتوجه به تعاملات گروه، روند هر مهارتآموز را به صورت فردی بهروزرسانی میکنند. این پروفایل هر جلسه با مشاهده و توجه به عملکرد فراگیر در فعالیتها پر میشود. پروفایل در دورههای طولی مدارس نیز تشکیل میشود و در انتهای دوره، زمانی که دانشآموز به فارغالتحصیلی نزدیک میشود، مشاور میتواند از این پروفایل برای مسیر آینده دانشآموز، راهنمایی بهتری داشته باشد. همچنین والدین و مدارس در صورت نیاز میتوانند از خانه مهارت زندگی گزارشی از روند رشد فرزندان خود دریافت نمایند.
در پروفایل مهارت آموزان بزرگسال نیز مواردی همچون ویژگیهای فردی و شخصیتی، علایق، نقاط قوت و ضعف، عوامل خطر سلامت اجتماعی و غیره مورد توجه قرار میگیرد تا با توجه به شناخت و درک دنیای فراگیر، مدرس در جهت رشد هر مهارتآموز عمل کند.
لازم به ذکر است مدرسین روانشناس ما به هیچ عنوان وارد حیطۀ تشخیص و رواندرمانی نمیشوند و تنها در صورت مشاهدهی خطر برای فراگیر و یا دیگران، نگرانی خود را با موسسه محل برگزاری مطرح میکنند. چرا که دغدغه خانه مهارت زندگی صرفا پیشگیری و آموزش است.
داوطلبی
از آنجایی که یکی از اصلیترین دغدغههای خانه مهارت زندگی، رشد شخصی هر فرد است؛
ما سعی میکنیم در گروههای داوطلبی،
افراد را در این مسیر همراهی کنیم.
1- آموزش فعال و تجربهمحور
افرادی که در اینجا بهصورت داوطلبی شروع به کار میکنند، از طریق آموزش فعال و تجربهمحور با مهارتهای تخصصی انتخابی خودشان آشنا میشوند و در این مسیر تجربه کسب میکنند. این بهترین فرصت برای کسانی است که میخواهند مهارتی را با تجربهکردن آن به نحو احسنت بیاموزند.
2- یافتن رزومه
فعالیت در خانه مهارت زندگی به عنوان اولین و تنها مرکز تخصصی آموزش مهارتهای زندگی میتواند رزومهای قابل اتکا برای افرادی باشد که تجربهی کافی برای شروع یک کار را دارند و تنها نیاز به یک رزومه قوی و خوب دارند.
3- کسب و تجربه مهارتهای اجتماعی
هر داوطلب در این گروه به همگروهیهای خود کمک میکند و تجاربی که در این مسیر کسب کرده را با بقیه دوستان خود به اشتراک میگذارد. به این صورت داوطلب در این گروه علاوه بر مهارتهای تخصصی، با مهارتهای اجتماعی، کار و گروهی، حل مسئله، تفکر خلاق و... آشنا میشود
4- من ارزشمند هستم
کار داوطلبی علاوه بر رشد مهارتهای تخصصی، در درجه اول به رشد روحی و شخصیتی افراد میپردازد. افراد از اینکه فرصتی پیدا کردهاند تا به همنوع خود کمک کنند، یک حس ارزشمندی و رضایت در آنها ایجاد میشود که تاثیر مستقیمی بر افزایش عزتنفس آنها دارد.
5- رهایی از کمالطلبی
از آنجایی که در این مسیر، تجربه یکی از مهمترین ارزشها است، داوطلب میتواند بدون ترس از اشتباهکردن کار خود را جلو ببرد و از کمالگرایی نسل امروز ما فاصله بگیرد. چراکه کمالگرایی هیچگاه اجازه اشتباه و لذت بردن از تجربهها را به فرد نمیدهد و خانه مهارت زندگی بهترین فرصت برای رهایی از همین کمالگرایی است.
6- گسترش دایره ارتباطی
هر فرد در خانه مهارت زندگی این فرصت را پیدا میکند تا با دیدگاههای جدیدی آشنا شده و دوستهای جدیدی پیدا کند. همچنین با انجام کارهای جدید و دیدن نتایج آن، اعتماد به نفس خود را افزایش دهد و نیروی لازم برای شروع کارهای شخصی خود به دست آورد و این یعنی داشتن فرصتی طلایی برای رشد.
ماوا کلاب؛ تجربهای دلنشین
ماوا کلاب محل امنی است برای افرادی که در حال تجربه دغدغه، مشکل، رنج یا حتی علاقه مشترکی در زندگی خود هستند. محلی که اشخاص در آن بتوانند به راحتی بشنوند و شنیده شوند و بدانند دیگرانی هستند که آنها را درک میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ماوا کلاب مراجعه کنید.